Aanpak netcongestieproblematiek
op bedrijventerreinen
Netcongestie op het elektriciteitsnetwerk vindt plaats op het moment dat het transport van stroom groter is dan de capaciteit van het net. Er wordt dus meer gevraagd dan dat het netwerk aankan, oftewel filevorming op onze elektriciteitsweg. Hierdoor is het voor bedrijven niet meer mogelijk om extra elektriciteit af te nemen of terug te leveren, waardoor groei en verduurzaming stagneert. Samen met onze kennispartners bieden wij bedrijventerreinen een aanpak voor het inventariseren en uitwerken van oplossingsrichtingen voor netcongestieproblematiek.
Efficiënt en deskundig:
advies en procesbegeleiding
Steeds meer worden we geconfronteerd met de noodzaak om duurzamer te worden. Niet alleen vanwege de stijgende energieprijzen, maar ook door wet- en regelgeving zoals de informatieplicht of de onderzoeksplicht.
Voor veel ondernemers is het echter een uitdaging om te bepalen welke duurzame maatregelen daadwerkelijk een verschil kunnen maken voor hun bedrijf en in welke volgorde ze moeten worden uitgevoerd. Bovendien wordt dit proces bemoeilijkt door het probleem van netcongestie, wat verdere groei en verduurzaming in de weg staat. Om ondernemers te ondersteunen, biedt Blocklabel ook doelgerichte begeleiding bij de verduurzaming van bedrijfspanden. Ook helpen we bij het afmelden van de informatieplicht bij de RVO middels onze EML-service.
Veelgestelde vragen over Consultancy
Ik heb een brief gekregen van de RVO/Omgevingsdienst over de informatieplicht. Kunnen jullie me hierbij helpen?
Jazeker. Wij helpen bedrijven bij het afmelden van hun informatieplicht. Neem contact met ons op om te bespreken of u daadwerkelijk meldingsplichtig bent en zo ja voor welke onderdelen. Wij helpen u graag verder met een tijdige afmelding.
Ik wil graag verduurzamen, maar kan geen extra aansluitvermogen krijgen bij de netbeheerder. Kunnen jullie helpen?
Verduurzamen en het elektrificeren van een deel van de bedrijfsvoering kan worden tegengehouden door netcongestieproblematiek. Helaas kunnen wij niet bemiddelen tussen ondernemingen en Liander, maar we kunnen welk in kaart brengen hoe je binnen je eigen bedrijf dit probleem kan oplossen. Ook kunnen we kijken naar welke mogelijkheden er zijn qua samenwerking met nabij gelegen ondernemingen en/of het bedrijventerrein.
Hoe gaat een aanpak voor een bedrijventerrein in z'n werk?
Wij doen een inventarisatie van de huidige energieprestatie en toekomstige behoeften op het bedrijventerrein. Samen met partners brengen we oplossingsrichtingen in kaart en presenteren deze aan de groep geïnteresseerde ondernemers. Vervolgens kunnen bepaalde oplossingsrichtingen verder worden uitgewerkt tot concrete investeringsplannen en businesscases. Neem contact op om te bespreken wat mogelijk is voor uw specifieke bedrijventerrein of samenwerkingsverband.
Kunnen wij als gemeente en/of omgevingsdienst ook gebruik maken van jullie platform?
Dat is zeker mogelijk! We werken momenteel hard aan een eigen omgeving voor gemeenten en omgevingsdiensten. Wel kunnen we al diverse analyserapportages leveren, alsmede bedrijvengroepen binnen een bepaalde regio in kaart brengen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Zet de juiste stappen op het juiste moment in de energietransitie
Vraag proces- of projectbegeleiding aan en krijg deskundig advies