Bedrijf

Van concept tot implementatie, onze projectmanagement- en adviesdiensten stellen ondernemers in staat om door de complexiteit van duurzaamheid te navigeren en hun bedrijf en gebouw energie- en milieuvriendelijker te maken.

Ecolytics: inzicht in uw duurzaamheidsprestaties

Ons Ecolytics platform biedt bedrijven een uitgebreid overzicht van hun CO2-uitstoot per m2 en de routekaart naar klimaatneutraal ondernemen. Met onze geavanceerde technologie kunnen bedrijven:
  • inzicht in het energiebesparingspotentieel
  • gepersonaliseerde informatie over wet- en regelgeving waaraan voldaan moet worden
  • overzicht van actuele subsidies en collectieve acties

Actie door
inzicht en overzicht

Op basis van de eerste check, wordt al inzicht verkregen in de wettelijke vereisten en subsidiekansen. Door een nulmeting (scan) uit te laten voeren wordt het inzicht compleet en kunnen er acties worden geformuleerd voor specifieke energiemaatregelingen voor de verduurzaming van het bedrijf. Monitor vervolgens het energieverbruik en zie hoe deze daalt bij het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen.
Begin met de energieprestatiecheck

Veelgestelde vragen over Ecolytics

Ik wil graag de CO2-uitstoot van mijn bedrijf verlagen, kunnen jullie hierbij helpen?

Op basis van het energieverbruik kunnen wij de CO2-uitstoot van uw bedrijfspand en de processen op de betreffende locaties in kaart brengen. Via een machtiging kunnen wij actuele energiedata ophalen en daarmee de recente CO2-uitstoot berekenen. Ook een CO2-per m2 berekenen wij voor u.

Ik wil graag verduurzamen, maar kan geen extra aansluitvermogen krijgen bij de netbeheerder. Kunnen jullie helpen?

Verduurzamen en het elektrificeren van een deel van de bedrijfsvoering kan worden tegengehouden door netcongestieproblematiek. Helaas kunnen wij niet bemiddelen tussen ondernemingen en de netbeheerder, maar we kunnen welk in kaart brengen hoe je binnen je eigen bedrijf dit probleem kan oplossen. Ook kunnen we kijken naar welke mogelijkheden er zijn qua samenwerking met nabij gelegen ondernemingen en/of het bedrijventerrein.

Ondersteunen jullie ook bij het uitvoeren van diverse acties?

Bij elke actie kunt u op de knop “hulp inschakelen” klikken. Dit kan gaan om het opvragen van offertes waarvoor u graag een aantal geschikte marktpartijen voor wilt zoeken, tot het aanvragen van subsidies of het laten opstellen van een wettelijke rapportage. Niet alle acties voeren wij zelf uit, wij werken veel met lokale expertisepartijen die u verder kunnen helpen. Uiteraard bepaalt u zelf met wie u een samenwerking wilt aangaan.

Kunnen wij als gemeente en/of omgevingsdienst ook gebruik maken van jullie platform?

Dat is zeker mogelijk! Zie ook onze pagina Ecolytics voor Gemeentes/OD’s, of neem contact met ons op om uw specifieke mogelijkheden te onderzoeken.

Zet de juiste stappen op het juiste moment in de energietransitie

Contact

Laat hier een bericht achter met een vraag of verzoek, of neem direct met ons contact op via het onderstaande telefoonnummer of emailadres.

    Doe de check!