Scans

De scan betreft een nulmeting van jouw bedrijfspand en bepaalt het startpunt van jouw verduurzamingsproces naar doelgerichte CO2- en kostenbesparing.

De scan; het bepalen van jouw startpunt in de energietransitie

Onze scan is een nulmeting van de huidige energieprestatie van het bedrijfspand. We starten met het uitvoeren van deskresearch naar de verwachte staat en energieprestatie van het pand. Middels een locatiebezoek controleren wij onze gegevens en vullen deze aan waar nodig. Daarnaast gaan met jou als ondernemer in gesprek over jouw duurzame ambities en jouw behoeften in het verduurzamingsproces. Op basis van al deze informatie stellen wij een procesadvies op met heldere stappen en actiepunten om de verduurzaming te realiseren.
Vraag de scan aan

Hoe gaat de scan in zijn werk?

 • 01.
  Deskresearch

  We vergaren data uit diverse bronnen en maken een grove nulmeting

 • 02.
  Bezoek

  We komen langs om ons onderzoek aan te vullen en de duurzame ambities met de ondernemer te bespreken

 • 03.
  Procesadvies

  Op basis van de nulmeting en het gesprek met de ondernemer brengen wij een procesadvies uit voor een efficiënte verduurzaming

 • 04.
  Begeleiding

  We koppelen de ondernemer aan lokale aanbieders en bieden begeleiding in het verduurzamingsproces.

Scan én EML-service
voldoen aan wetgeving

De scan kunnen we uitbreiden met onze EML-service.
Het voordeel is dat we in één bezoek in kaart kunnen brengen wat de huidige staat van uw energieprestaties is; wat uw duurzame/groei ambities zijn én welke duurzame maatregelen verplicht zijn voor uw bedrijf. De resultaten krijgt u wederom te zien in uw persoonlijke dashboard op ons Ecolytics platform.
Over de EML-service

Veelgestelde vragen over onze scan

Is het verplicht een scan af te nemen?

Het is niet verplicht om de scan af te nemen. Je kunt ook zonder scan gebruik maken van ons platform. Je kunt dan zelf informatie verstrekken én informatie vinden over onderwerpen als wettelijke verplichtingen én subsidieprogramma’s.

Wat zijn de kosten van de scan?

De kosten van een scan zijn € 599,- incl. een jaar begeleiding en monitoring. Hiervoor wordt de nulmeting uitgevoerd, het procesadvies verstrekt en worden de juiste lokale aanbieders voorgesteld. Tevens krijg je inzicht in actuele wet- en regelgeving en actuele subsidieprogramma’s. Daarnaast houden we door het jaar heen contact om de voortgang te bewaken en eventuele aanvullende vragen te beantwoorden.

Let op: vaak wordt een scan vergoed door de gemeente of een lokale partij gericht op de energietransitie. Controleer of je hiervoor in aanmerking komt.

Kan ik de aanbevelingen van de scan ook uitvoeren zonder jullie begeleiding?

Dat is zeker mogelijk! Je kunt zelf via het platform jouw verduurzaming doorgeven en monitoren. En mocht je op een punt terecht komen dat je toch nog wat begeleiding kunt gebruiken, dan zijn wij er om te helpen.

Kan ik de scan ook gebruiken voor de afmelding informatieplicht a.d.h.v. de Erkende Maatregelenlijst (EML)?

Nee, de scan heeft een ander doel. De scan zorgt voor inzicht in de duurzame wensen, – behoeften en – ambities van de gebouweigenaar en/ of gebruiker ten aanzien van het gebouw. De uitkomsten van de scan worden gepresenteerd in een digitaal dashboard waarbij u doorlopend op de hoogte wordt gehouden van geldende wet- en regelgeving, voor u relevante subsidieprogramma’s en mogelijkheden voor collectieve oplossingen in uw omgeving. Indien u wettelijke verplichtingen heeft vanwege uw verbruik, helpen we u hiermee middels onze EML-service.

Zet de eerste stap in een versnelde energietransitie

Vraag een scan aan en ontdek jouw route naar energiebesparing.

Contact

Laat hier een bericht achter met een vraag of verzoek, of neem direct met ons contact op via het onderstaande telefoonnummer of emailadres.

  Doe de check!