Subsidies voor Duurzame Maatregelen

Het nieuwe jaar brengt veranderingen met zich mee in het subsidielandschap. Hierbij een overzicht van de meest ingrijpende wijzigingen voor de meest gangbare subsidieprogramma’s voor duurzame maatregelen:

EIA:
* het subsidiepercentage is verlaagd van 45,5% naar 40% van de investeringskosten.
* zonnepanelen voor kleinverbruikersaansluitingen komen alleen nog in aanmerking tot een gezamenlijk vermogen van 55 kW. Alle systemen met een hoger gezamenlijk piekvermogen zijn namelijk in minder dan 5 jaar terug te verdienen.
* warmtepompen zijn alleen nog subsidiabel wanneer deze worden geplaatst in bestaande gebouwen, dus niet meer in nieuwbouw.

MIA:
* 108 bedrijfsmiddelen zijn geschrapt van de lijst!
* hieronder ook de slimme oplaadpunten voor elektrisch vervoer (de laadpalen voor personenauto’s). De laadpunten voor zware voertuigen zijn wel nog subsidiabel.

ISDE:
* zonnepanelensystemen voor bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting zijn niet meer subsidiabel. Wel komen warmtepompen, zonneboilers en windturbines nog in aanmerking voor deze subsidie.

HIRB+ Duurzaamheid (provincie Noord-Holland):
* dit subsidieprogramma is geheel komen te vervallen.

Let op: nieuwe subsidieprogramma’s zijn in de maak op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau. Wij houden u hiervan op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Laat hier een bericht achter met een vraag of verzoek, of neem direct met ons contact op via het onderstaande telefoonnummer of emailadres.

    Doe de check!