Verplichte Energieregistratie en -beheertool (EBS)

We begrijpen allemaal de waarde van energie-efficiëntie, zowel in zakelijke als ecologische termen. Het Besluit bouwwerken leefomgeving verplicht bedrijven en instellingen om energiebesparende maatregelen te nemen, de zogenaamde energiebesparingsplicht. Een van de erkende maatregelen om aan deze verplichting te voldoen, is het gebruik van een EBS-tool. Maar wat is dat nou precies?

Energie-Efficiëntie Loont

Met een EBS-tool krijgt u inzicht in de werkelijke werking van uw klimaatinstallaties. Hierdoor kunt u energieverspilling minimaliseren en de afstelling van uw systemen optimaliseren. Dit komt niet alleen uw energierekening en het milieu ten goede, maar zorgt ook voor een comfortabeler binnenklimaat in uw gebouw. Daarnaast biedt een EBS-tool een rapportagefunctie waarin uw verbruiksgegevens worden afgezet tegen externe gegevens zoals weerdata en waarin toelichting kunt bieden op specifieke verbruiken. Bijvoorbeeld: hoog energieverbruik omdat de airco’s volop aanstonden tijdens hete zomerdagen.
Let op: niet elke slimme meter biedt de vereiste rapportagefunctie. Controleer dus goed of uw rapportage conform de vereisten van de RVO is opgesteld.

EBS: Rapportage voor Compliance

Om te voldoen aan deze verplichting moet u jaarlijks een rapportage maken over het functioneren van uw klimaatinstallatie. Hierbij analyseert u de verzamelde gegevens en past u de instellingen aan voor maximale efficiëntie. De resulterende rapportage is het bewijs dat u de erkende maatregel correct hebt uitgevoerd en wordt ingediend bij uw omgevingsdienst.

Ecolytics Maakt Rapportage Gemakkelijk

Binnenkort kunt u zelf uw rapportage opstellen in het Ecolytics Dashboard, volgens de vereisten van de RVO. Deze functie is ook toegankelijk voor bedrijven die niet verplicht zijn om deze rapportages aan te leveren, maar wel hun klimaatinstallaties en energieverbruik willen optimaliseren. Als u hulp nodig heeft met het opstellen van de rapportage, staan we altijd klaar om u te assisteren.

Wacht niet langer om uw energie-efficiëntie te verbeteren! Ontdek het Ecolytics Dashboard en neem de controle over uw energiebesparingsverplichtingen. Samen streven we naar een duurzamere toekomst en verhoogde bedrijfsefficiëntie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Laat hier een bericht achter met een vraag of verzoek, of neem direct met ons contact op via het onderstaande telefoonnummer of emailadres.

    Doe de check!